top of page

2022-2023

Van:

Jorre Van Dijck, Harmke Van Dijck, Egon Speybrouck, Jonas Neyens, Laure Sannen

Regie:

Jonas Neyens

Hard Reset: Hell, There and Back again. Wat als je je donkere herinneringen kon deleten? Een groep acteurs, dansers en muzikanten vertellen samen een verhaal over afscheid, rouw en vriendschap.

Gecreëerd door jeugd, voor jeugd, midden in een uitzichtloze covid-periode.


De namen van Orpheus en Eurydice zijn dankzij de kunsten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ovidius' tragische verhaal vertelt over hun verloren liefde, wanneer Orpheus zijn Eurydice in de onderwereld moet achterlaten. Veel later herenigt Ovidius hun terug, in diezelfde onderwereld, wanneer Orpheus bloederig vermoord wordt. In de tussentijd moet Orpheus door mij het leven en zich een weg banen in een rouwproces om zijn geliefde.


Geïnspireerd door deze mythe, brengen jonge acteurs, muzikanten en dansers het verhaal van een rouwende Orpheus anno 2020. Ze volgen de jonge Orpheus, terwijl hij zich een weg probeert te banen in zijn verdriet en schuldgevoelens. Hij wordt hierbij bijgestaan door de zachte, zorgzame Persephone en Hades, die liefst van al verder zou leven alsof er niets gebeurd is. Gaandeweg laat Orpheus steeds meer weten over Eurydice en haar dood, tot de pijn te veel wordt en hij dit alles liever zou vergeten dan beleven. 


Na een lange noodgedwongen stilte willen deze jonge artiesten het podium weer opeisen. Ze brengen een caleidoscoop aan eigen ervaringen, samengevoegd in één verhaal dat een inkijk biedt in de binnenwereld van de jongeren. Dans, drama en muziek stromen samen in een verhaal, steeds verlicht door beeld- en filmprojecties.

Jorre Van Dijck, Harmke Van Dijck, Laure Sannen, Brick van Roekel, Nena Ceuppens, Elin Dierckx, Jonas Naegels, Kato Spruyt, Lien Gommé, Merel Bastaens, Floor Verbeeck, Hanne Gielen, Cesare Iannuzzi, Ethan Ropers, Rune Buts, Seppe Bauters, Simon Bauters, Thomas Van Neste, Yentl Moureau

bottom of page