top of page

2008-2009

Van:

Günther Samson

Regie:

Günther Samson

- Het leven is proberen –

Een plein. 
Op dat plein: jonge gasten. 
Dat is ‘t.
Ze lopen rond, ze zitten neer, ze wachten op iemand of ze pakken het leven met hun twee handen vast. Ze doen vanalles. Ze slenteren, ze vechten, ze janken, ze hopen, ze lachen, ze schrikken, ze doen alles wat jonge gasten doen, ze zijn curieus naar wat het leven hen allemaal gaat brengen. Ze proberen. En ondertussen leven ze. 

Ondertussen is een woordenloze voorstelling over het leven van jonge mensen. Niet door woorden maar door beelden worden verschillende verhalen verteld om zorgvuldig naar te kijken. Want zoals dikwijls zit de schoonheid van een verhaal in een klein hoekje, een beetje zoals een merel die op een zomeravond in de verte zingt, en het net daardoor volop zomer laat zijn. 

Ondertussen is een voorstelling gecreëerd door de spelers en de regisseur, Günther Samson. Sinds 1997 maakt hij theatervoorstellingen waarin de speler centraal staat. Theaterrepertoire wordt door hem bewerkt en herschreven totdat de spelers erin passen. Of hij schrijft zelf de stukken, beginnende van een wit blad en met de vraag wat de speler zelf wil vertellen. Naast regisseur is Samson ook dramadocent, dramaschrijver en acteur. Ondertussen is zijn tweede regie bij De THEATERMAKERIJ, na Iets over ons (2005).

bottom of page