top of page

OVER ONS

Klein Geweld

Doorheen de jarenlange geschiedenis van Kunst en Geest en tussen de vele gespeelde theaterstukken, vinden we ook enkele kinderproducties.

42 jaar geleden wordt de eerste kinderproductie binnen Kunst en Geest een feit. Onder leiding van Fons Van Dyck en Marcel Torfs brengen kinderen het verhaal van "Het hemelhofke". Een succes, zo blijkt, want enkele jaren later staat er opnieuw een kinderproductie op de planning. De lijst van vrijwillige medewerkers groet en er ontstaat een grotere ploeg die deze kinderen ondersteunt. Fons en Marcel zetten in speelseizoen 1983-1984 opnieuw hun schouders onder het regiewerk en creëren samen met de kinderen "Lopke Dopke". Alweer een stap vooruit en een succes rijker, wat resulteert in een herneming van deze productie in 1984-1985.

Amarantha

Daarna wordt het even stil rond het kindertheater maar Kunst en Geest wordt een vaste waarde, een must in de theaterwereld. Het ene succesverhaal volgt het andere op. Ons gezelschap blijft groeien en verhuist naar een nieuwe zaal (onze vertrouwde Krekke). Zodra de werken rond de nieuwe locatie rust vinden, krijgt de jeugd haar vaste plaats binnen de vereniging en worden ze gedoopt tot "De THEATERMAKERIJ".

In speelseizoen 2011-2012, 27 jaar na hun laatste optreden, is het de beurt aan de kinderen. 

"Elvina en de draak" wordt geschreven en geregisseerd door Kurt Even, omringd door een ploeg die instaat voor dans, zang en zoveel meer. Het enthousiasme en de prestatie van de kinderen resulteert al snel naar de vraag om meer. Er groeit een crew, die het kindertheater een toekomst wil geven. 

In 2016-2017 leggen ze de lat weer hoger en brengen ze de productie "Amarantha". Opnieuw geschreven en geregisseerd door Kurt Even, maar bijgestaan door deze vaste crew die de handen in elkaar slaan in zowel de voorbereiding, techniek, decor, zang, dans,... Voor onze kring is het wederom een reclame waardoor zeer snel de vraag komt naar het volgende kindertheater. Kortom, onze kleinste acteurs verdienen hun eigen plaatsje en dus ook hun eigen naam binnen ons theatergezelschap.

En ja, zo is Klein Geweld geboren!

logo Klein Geweld
bottom of page