top of page

OVER ONS


Bestuur:


Het bestuur van Kunst en Geest vzw komt maandelijks samen en bespreekt de dagelijkse gang van zaken van de toneelkring. Afgelopen productie wordt geëvalueerd en er wordt vooruitgeblikt naar de komende producties.
Repetitieverloop, decor, kledij, techniek komen daarbij allemaal ter sprake.
Het bestuur draagt zorg voor het patrimonium van Kunst en Geest en beslist over infrastructuur. Uiteraard staat alles in het teken van theater maken en promoten, trouw aan de visie van de door de kring uitgezette lijnen.

Artistiek comité:


Een groepje van 8 mensen komt regelmatig bij elkaar om te wikken en wegen welke theaterstukken er gespeeld gaan worden. Binnen Kunst en Geest zijn ze gekend als het artistiek comité. Zij zetten de lijnen uit voor de komende seizoenen. Iets om te lachen, een serieuzer stuk, een bekende klassieker of een hedendaags werk,… Zij proberen om een gevarieerd aanbod samen te stellen met voor ieder wat wils.


Het artistiek comité contacteert ook de regisseur. Kunst en Geest kiest er al jaren voor om enkel met professioneel opgeleide regisseurs te werken. Dat komt de kwaliteit van het eindresultaat ten goede, daagt de acteurs uit om net dat tikje verder te gaan en levert vaak verfrissende en vernieuwende concepten op.


Tot slot stelt het artistiek comité een cast samen. Kunst en Geest beschikt over een groot acteursbestand en heeft heel wat talent in de rangen. Geslacht, leeftijd, voorkomen, beschikbaarheid, mogelijkheid om zich het komende seizoen te engageren,… Ze houden met alles rekening.
Samengevat doet het artistiek comité van Kunst en Geest het voorbereidende werk waarvan jullie het eindresultaat zien. Hopelijk genieten jullie er evenveel van als wij.

Bernina’s


Bernina was ooit een merk van naaimachines, vandaag ontleent ons kledijteam haar naam eraan. Annie, Roosje, Siegrid, Hilde, Norba, Rozanne, Lily, Myriam en Marleen zijn niet alleen vaardig met naald en draad, ze beheren ook een heuse kledingzolder.


Voor onze producties zoekt het team kleding uit. Daarbij horen net zo goed handtassen, schoenen, pruiken, juwelen, hoeden, accessoires, enzovoort. Aangezien alles mooi en presentabel moet zijn, worden er door hen zomen genaaid, kleren versteld, vesten en broeken versmald. Kortom, ze creëren kledij van A tot Z.
Na elke productie steken de Bernina’s de handen terug uit de mouwen: kledij sorteren, wassen, opbergen en af en toe weggooien. Het beheer en onderhoud van de toneelzolder en de accessoirekasten is een fameuze klus. Met de Bernina’s in de rangen van Kunst en Geest is ook dit belangrijke aspect van theater verzekerd.

Buena Vista’s


Alhoewel sommigen onder hen al flink op weg zijn om ‘ouder van een gepensioneerde’ te worden, zijn de Buena Vista’s van Kunst en Geest een springlevende, superactieve groep binnen de kunstkring.
Toen uit een oude parochiezaal een kleine maar perfect uitgeruste theaterzaal verrees, bleek dat het onderhouden ervan om een permanente ‘zorggroep’ vroeg.


René, Hugo, Ludo en Willy beslisten in 2004 tussen pot en pint om elke dinsdagvoormiddag te komen klussen. Van ’t één kwam ’t ander en zo werden de Buena Vista’s ook de decorploeg die een drietal decors per speelseizoen realiseert.


Onder het motto ‘wij maken ALLES’, zette deze groep enthousiastelingen al enkele dorpspleinen op zijn palmares, maar ook een aquarium mét vis en 3000 liter water, een volledige orkestbak met muzikanten tegen de zijwand van de zaal, een beregend eiland, een volledig ronddraaiend interieur met verdieping en meer van dat fraais.
Voldoening én ontspanning te over bij de Buena Vista’s. Voldoening tijdens de opvoeringen en aan de toog in de Krekke, ontspanning op uitnodiging voor een weekendje in de Ardennen of op studiebezoek in één of ander bedrijf, er valt altijd wat te doen of te beleven.

bottom of page