top of page

OVER ONS

De THEATERMAKERIJ is een dolenthousiaste groep jongeren met liefde voor theater maken. In 2003 werd onder de vleugels van Kunst en Geest deze jeugdtheatergroep opgericht. De jongeren (ca.14 – ca.18 jaar) brengen elk jaar in april/mei een productie, onder leiding van een professionele regisseur. Ze werkten al samen met o.a. Brigitte de Man, Stijn van de Wiel, Gunther Samson en Reineke Van Hooreweghe, Dries De Smedt, Sofie Truyen…

Voor veel van de jongeren die bij De THEATERMAKERIJ spelen is dit hun eerste ervaring met acteren. De werking van de groep is er dan ook op gericht om jongeren het plezier van op de planken staan bij

te brengen. Dit gebeurt door het zorgen voor enthousiaste regisseurs die hen coachen bij het zetten van hun eerste theaterstappen, alsook door het organiseren van workshops voor de groep.

Het repetitieproces bij de jeugd verloopt ook net iets anders dan bij Kunst en Geest zelf. Zo worden de repetities gespreid over een langere periode, wordt er rekening gehouden met examenperiodes en wordt er ieder jaar een heus theaterweekend georganiseerd. Bovendien worden de jongeren aangemoedigd zelf ideeën aan te brengen; sommige stukken vertrekken gedeeltelijk of zelfs volledig vanuit eigen improvisatie.

Het resultaat: frisse, jeugdige stukken die zeker ook door volwassenen gesmaakt worden. Bij                 De THEATERMAKERIJ spat de energie steeds van het podium.

Omdat theater niet enkel gaat om acteren, staan we ook steeds open voor jongeren met een passie voor techniek, kledij, decoratie etc.

Heb je een vraag of wil je graag zelf meedoen? Neem dan hier contact met ons op!

Logo De THEATERMAKERIJ
Foto uit Ubu
bottom of page